Referat: IF Mölndal Hockey - Frölunda Indians U16

Nu var det väl inte så dramatiskt, årets första träningsmatch efter en knapp veckas samlingar efter semestern är vad det är och blir vad det blir.
Det blev ju lite extra nerv då vi dels mötte ett U16 lag och dels att lagkaptenen i detsamma dessutom hade sin Pappa som head coach i vårt bås och sina gamla lagkamrater på isen. Mycket folk på läktaren också. Fortsätt så!

Dessutom lite testvända för matchrutinerna i Thunderdome.
Det flöt ju på rätt bra. Secket var felfritt, Cafét likaså och det blev ett fint tillskott i kassan från våra cafeföräldervärvningar och Brandbergbaristorna.
Att sedan Ismaskinen pajade och vi inte hittade domarna eller ens alla matchtröjor innan matchen tyder ju på att det finns utrymme för förbättring innan serien drar igång.

Det utrymmet fanns ju på isen också men med tanke på de många nya formationerna och en ny spelidé var det kanske inte så konstigt.
Det var jämt i första perioden men när Frölunda drog på sig ett par fler utvisningar än vi gjorde kom ett läge till slut och Adam kunde ta sig förbi sin gubbe och peta in 1-0.
Jämt i skott och på isen men det var ju skönt att leda i första paus.

Andra perioden började på ett liknande sätt med chanser åt båda håll men med tio minuter kvar ungefär missar vi en straff och istället släpper vi lite senare in kvitteringen med en man mindre på banan.
Sedan följde en sex, sju minuter där vi inte gör mycket rätt. Tveksamt och försiktigt, och när det inte är tveksamt brötar vi på för hårt istället och får utvisningar mot oss. Det står 1-4 i andra pausen.
Skotten var helt jämna nu också.

Lilla tillrättavisningen i andra pausen och det blev bättre. Oscar, som kom in i kassen strax innan vår utespelare slutade spela ordentligt i andraperioden visade att han också kan stänga butiken. Elliot stod för burväktandet första halvan. Vi reducerar till slut med tid kvar genom Börjesson på ett fint direktskott i slottet på pass från från David.

Tony tar ut Oscar med ungefär två minuter kvar men vi får inte till något strukturerat övertag då Frölundaiterna jobbar föredömligt och med minimalt med tid kvar gör såklart ”Linus med Plösen” mål i öppen kasse och har bragging rights i det Anderssonska hushållet för en lång tid framöver.

Skotten 25 – 22 i vår favör om jag minns protokollet rätt.

Trist att torska men nu har vi premiären avklarad. Lite mera istid och ett par matcher till så blir det nog bra det här.
Kul att se Frölundas U16Pojkar in action också. De var riktigt duktiga överlag.